How To Cold Pitch Yourself (Ή Pitch Guests) για ένα Podcast

How To Cold Pitch Yourself (Ή Pitch Guests) για ένα Podcast

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Έχοντας τρέξει Life Goals για περισσότερα από 6 χρόνια τώρα, έχουμε δει εκατοντάδες γήπεδα.

Και τώρα, ως υποδοχής podcast για Παιδική χαρά για τον σκοπόΠροσφέρω συνεχώς (και βελτιώνω την προβολή μου) στους επισκέπτες του podcast και συνεντεύξεις podcast για να προωθήσω το podcast.

Με τα χρόνια, μάθαμε τι λειτουργεί, τι σας κάνει να ξεχωρίζετε και τι πηγαίνει αμέσως στα σκουπίδια.

Έχουμε προσγειώσει καταπληκτικούς επισκέπτες με περισσότερους από 300.000 ακόλουθους για ένα ολοκαίνουργιο podcast. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε φανταχτερά στατιστικά για να δείξετε μόνοι σας, μπορείτε ακόμα να τα καταφέρετε με το σωστό βήμα – ακόμα κι αν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα μια σχέση με το άτομο.

Είτε είστε ο ίδιος οικοδεσπότης podcast είτε θέλετε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για συνεντεύξεις podcast, ελπίζουμε ότι θα βρείτε αξία σε αυτές τις συμβουλές για τη δημιουργία ενός κρύου τόνου για podcast που αυξάνει απίστευτα τις πιθανότητές σας να γίνετε αποδεκτοί!

Γιατί πρέπει να προωθήσετε τον εαυτό σας σε podcast;

Εάν έχετε μια προοπτική και μια ιστορία να προσφέρετε, τα podcast μπορεί να είναι ένας τόσο ισχυρός τρόπος για να μεταφέρετε το μήνυμά σας εκεί έξω. Συχνά, είναι πιο μακροσκελής και σας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με ένα νέο κοινό.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι απευθύνεστε στα σωστά άτομα, τα οποία είναι ευθυγραμμισμένα με το ιδανικό κοινό σας – και μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την επιχείρησή σας.

Ξεκινήστε με έρευνα σχετικά με το ποιον προβάλλετε

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε όταν κάνουμε pitching είναι να κάνουμε λίγη έρευνα. Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι παραλείπουν αυτό το βήμα και είναι το πιο σημαντικό βήμα.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε έρευνα σχετικά με το ποιος είναι αυτός που προτείνετε.

Ανεξάρτητα από το τι προτείνετε, είναι σημαντικό να μάθετε πραγματικά για τους ανθρώπους με τους οποίους απευθύνεστε, ώστε 1) να μπορείτε να γνωρίζετε εάν είναι οι κατάλληλοι για εσάς, 2) ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ότι είστε ο κατάλληλο για αυτούς, και 3) ώστε να μπορείτε να συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους σαν ανθρώπους.

Τα πλήρως αντιγραμμένα και επικολλημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν λειτουργούν, εάν δεν προσθέσετε κάποια εξατομικευμένα στοιχεία – και αυτό μερικές φορές απαιτεί λίγο σκάψιμο.

Θα σας εξομολογηθώ αμέσως, δεν ανοίγω ούτε ένα email που να μην έχει το όνομά μου στην αρχική γραμμή. Πηγαίνει αμέσως στα σκουπίδια.

Γνωρίζω ότι είναι ένα ανεπιθύμητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κάποιος δεν το σκέφτηκε, ή απλώς υποθέτω ότι δεν μπήκε καμία σκέψη στο email, όταν το όνομά μου είναι στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου.

Και έτσι δεν θα πάρω τον χρόνο μου για να το διαβάσω. Είναι τόσο απλό και δεν είμαι άτομο που λαμβάνει συντριπτικά πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πρέπει να υποθέσετε ότι το άτομο στο οποίο στέλνετε email λαμβάνει.

Δημιουργήστε τη λίστα με τα άτομα στα οποία απευθύνεστε, καθώς και ποιος είναι η επαφή που θα στείλετε email.

Χρησιμοποιούμε το ClickUp για να δημιουργήσουμε αυτήν τη λίστα με τα άτομα στα οποία σκοπεύουμε να προωθήσουμε. Έχουμε ένα ολόκληρο μάθημα για το ClickUp και σας δείχνουμε ακόμη και πώς να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να το βρείτε στο ClickUp για διαφημιστικά κείμενα.

Εξατομικεύστε το πρότυπό σας

Δημιουργήστε ένα πρότυπο για όλους όσους επικοινωνείτε και, στη συνέχεια, εξατομικεύστε το.

Από τη λίστα σας, θα αφιερώσετε τουλάχιστον 10 λεπτά ανά άτομο που πρέπει να στείλετε email. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο γρήγορη μόλις μπείτε στο ρυθμό, αλλά σχεδιάζετε να κάνετε λίγο σκάψιμο, πέρα ​​από το όνομά τους.

Θα θέλετε να έχετε τουλάχιστον μία έως δύο προτάσεις που είναι εντελώς διαφορετικές, για το συγκεκριμένο άτομο. Κοιτάξτε τον ιστότοπό τους και δείτε αν μπορείτε να βρείτε κάτι για να συνδεθείτε.

Και το επόμενο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να έχετε στο μυαλό σας μια συγκεκριμένη ιδέα.

Αυτό δείχνει ότι αφιερώσατε λίγο χρόνο για να το σκεφτείτε, σωστά;

Δεν τους στέλνετε απλώς ένα email χωρίς να κάνετε την έρευνά σας. Ξέρετε τι θέλετε από αυτούς και είναι ένα ξεκάθαρο ερώτημα.

Για τους καλεσμένους του podcast, έχουμε ήδη υπόψη τον τίτλο ή τη γωνία του επεισοδίου όταν τους παρουσιάζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει ή να εξελιχθεί καθώς ηχογραφούμε το επεισόδιο, αλλά τελικά τους δίνουμε μια σαφή κατεύθυνση για το τι πιστεύουμε ότι θα είναι αυτό το επεισόδιο και γιατί πιστεύουμε ότι θα ταίριαζαν τώρα.

Προσδιορίστε τι έχει για αυτούς

Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

Πολλές φορές θα ξεκινήσετε με την κολακεία και θα καταλάβετε γιατί θα ήταν όνειρο για εσάς να τις έχετε στην εκπομπή σας – ή γιατί είναι όνειρο να είστε στη δική τους.

Και φυσικά, το άτομο που προτείνετε λατρεύει ένα κομπλιμέντο και του αρέσει που σας ενδιαφέρει (ειδικά αν αυτό είναι πραγματικά αλήθεια), αλλά αυτό δεν αρκεί για να αποδεχτεί την πρότασή σας.

Το γήπεδο σας πρέπει να τους δώσει κάτι πολύτιμο για τους στόχους τους.

Εάν, για παράδειγμα, προβάλλετε ένα podcast, θα πρέπει να τους βοηθήσετε να εξερευνήσουν μια οπτική γωνία στην οποία δεν είχαν ήδη ένα επεισόδιο. Θα θέλετε πραγματικά να έχετε εξερευνήσει τα αρχεία podcast τους και να δείτε ποια επεισόδια podcast έχουν ήδη κάνει.

(Και ως δευτερεύουσα σημείωση, για να κάνετε πρόσθετη έρευνα, θα συνιστούσα να ακούσετε πραγματικά ένα επεισόδιο για να το καταλάβετε.)

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ήδη καλύψει το θέμα για το οποίο θέλετε να μιλήσετε.

Ας υποθέσουμε ότι είστε στρατηγικός μάρκετινγκ στο Instagram.

Είστε όλα για το Instagram. Και το θέμα που σκέφτεστε να κάνετε είναι σχετικά με το Πώς να δημιουργήσετε άξιους ιούς τροχούς. Και προτείνετε κάποιον που έχει ένα podcast μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ή τουλάχιστον μιλάει για αυτό μιλάει για επιχειρήσεις.

Τους προτείνετε Reels και μόλις πρόσφατα δημοσίευσαν ένα επεισόδιο σε τροχούς ή ίσως έχουν αρκετά προηγούμενα επεισόδια στο Reels.

Θα μπορούσατε να είστε ο καλύτερος στρατηγικός μάρκετινγκ του Instagram στον κόσμο, και μπορεί ακόμα να σας μεταδώσουν, επειδή δεν έχετε κάνει την έρευνα και παρουσιάσατε μια πρόταση που θα τους ωφελήσει.

Αν είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, μπορεί να σας επιστρέψουν με κάτι σαν, «Έχουμε κάνει ήδη ένα στο Reels, αλλά θα μπορούσατε να μιλήσετε για τα X, Y και Z; ”

Αυτό το κάνουμε μερικές φορές με γήπεδα φιλοξενουμένων. Μπορεί να δούμε τη δυνατότητα να έχουμε μια διαφορετική οπτική γωνία που θα λειτουργούσε καλύτερα. Αλλά τελικά, πολλοί άνθρωποι απλώς θα απορρίψουν το γήπεδο επειδή δεν θα έρθετε δυνατά με κάτι που θα ωφελήσει το podcast τους.

Θέλετε, λοιπόν, να κάνετε αυτήν την έρευνα εκ των προτέρων για να βρείτε μια οπτική γωνία που δεν έχουν ήδη καλύψει και να πείτε κάτι σαν, „Έκανα μια ματιά στο podcast σας και βλέπω ότι δεν έχετε θέμα [idea]. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πραγματικά πολύ δυνατό για το κοινό σας, γιατί το xyz.»

Δείξτε γιατί έχετε τα προσόντα

Τώρα, στο ίδιο σενάριο, θα θέλετε να δείξετε γιατί είστε ο στρατηγικός Instagram για τον ρόλο.

Υπάρχουν πολλοί στρατηγικοί Instagram εκεί έξω. Έτσι, αφού ακούσουν τον λόγο σας, θα θελήσετε να συμπεριλάβετε ορισμένες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι ξέρετε τι λέτε όταν πρόκειται για τις γνώσεις σας σχετικά με το IG.

Έχετε προηγούμενες συνεντεύξεις που μπορείτε να μοιραστείτε;

Εάν δεν έχετε ξαναπατήσει σε ένα podcast, τότε ίσως να το κατευθύνετε στον ιστότοπό σας ή στο Instagram σας, όπου δείχνετε τις γνώσεις σας σχετικά με αυτό.

Θα θέλατε να πείτε, για παράδειγμα, είμαι στον κόσμο του μάρκετινγκ για Χ χρόνια, βοήθησα τους πελάτες να αποκτήσουν πάνω από 10.000 ακόλουθους και να διπλασιάσουν τις πωλήσεις τους. Εργάστηκα για την εταιρεία X βοηθώντας τους να τρέξουν τις καμπάνιες τους στο Instagram.

Βασικά, θα θέλετε να δώσετε μια εξαιρετικά σύντομη περίληψη σχετικά με το γιατί θα εντυπωσιάσετε αυτούς και το κοινό τους με πολύτιμες πληροφορίες.

Επειδή ίσως το θέμα σας είναι υπέροχο και συνειδητοποιούν ότι θα ταίριαζε καλά, αλλά στη συνέχεια αναρωτιούνται αν είστε πραγματικά ικανοί να μιλήσετε για αυτό το θέμα.

Κράτα το σύντομο

Όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω) θέλουν να κρατούν το χρόνο τους στα εισερχόμενα email τους. Διατηρήστε λοιπόν τον λόγο σας συνοπτικό και επί της ουσίας.

Κανείς δεν θα διαβάσει κάτι που μοιάζει με μυθιστόρημα στα εισερχόμενά του. Κάντε το skimmable και κρατήστε το στα σημεία που έχουν πραγματικά σημασία, όπως καλύπτουμε εδώ.

Μην αποθαρρύνεστε από τις απορρίψεις

Στο τέλος της ημέρας, το θέμα είναι να νιώθουν ότι είστε κατάλληλοι για το podcast τους ή όχι.

Απλώς συνέχισε να βάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Τόσοι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, απορρίπτονται συνεχώς. Καθώς παρουσιάζουμε αυτό το podcast, είμαστε ένα νεότερο podcast. Και έτσι δεν έχουμε απαραίτητα όλα τα λαμπερά στατιστικά ακόμα, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να μιλήσουμε ή να παρουσιάσουμε άτομα που πιστεύουμε ότι θα είναι καταπληκτικοί καλεσμένοι.

Και όπως είπα στην κορυφή, έχουμε μερικούς καταπληκτικούς καλεσμένους, απλά ρωτώντας.

Πάντα να επαναξιολογείτε το βήμα σας και να το προσαρμόζετε για να το κάνετε καλύτερο, ειδικά αν δυσκολεύεστε να λάβετε οποιαδήποτε αποδοχή.

Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι με αριθμούς, οπότε απλώς συνεχίστε να βάζετε τον εαυτό σας έξω – και πάλι, αφιερώνοντας ταυτόχρονα χρόνο για να κάνετε έρευνα και να συνδεθείτε με τα άτομα με τα οποία στέλνετε email.

Διαβάστε το παρακάτω: 20 Σημαντικές Υπενθυμίσεις για Επιχειρηματίες

Ακολουθω

Είναι απολύτως φυσιολογικό να λαμβάνετε απορρίψεις όταν στέλνετε γήπεδα, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι ότι δεν θα λάβετε καθόλου απάντηση. Και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Αλλά δεν πρέπει να δεχτείτε απλώς την απόρριψη αμέσως, επειδή πολλές φορές οι άνθρωποι μπορεί απλώς να χάνουν το email σας την πρώτη φορά ή να θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας και να είναι απασχολημένοι.

Εάν δεν έχετε λάβει απάντηση, συνεχίστε με αυτό το πρώτο νήμα τουλάχιστον μία φορά – αλλά μερικές φορές δεν βλάπτει.

Και αυτή είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσετε πιθανώς την πρώτη σας έκδοση και να προσθέσετε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη λήψη της απόφασής τους.

Υπάρχουν τόσα πολλά μικρά, μικροσκοπικά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο σας. Και πάλι, γι‘ αυτό θέλετε να αναθεωρείτε και να επεξεργάζεστε συνεχώς πώς μιλάτε για αυτό που κάνετε. Και είναι φυσικό ότι αυτό θα εξελιχθεί.

Έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το να κάνετε κρύο τον εαυτό σας για ένα podcast; Στείλε τους το δρόμο μου!