6 Ψηφιακές θέσεις εργασίας Nomad για επίδοξους ταξιδιώτες το 2022

6 Ψηφιακές θέσεις εργασίας Nomad για επίδοξους ταξιδιώτες το 2022

Februar 9, 2022 0 Von admin

ψηφιακός νομάδας που εργάζεται στην ταράτσα

Έχοντας ζήσει το σοκ και την απογοήτευση μιας πανδημίας, της απομόνωσης και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι φυσικό να νιώθετε ότι πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας και να κάνετε όλα εκείνα τα πράγματα που πάντα θέλατε.

Εάν ένα από αυτά ήταν να ταξιδεύετε περισσότερο, διαβάστε παρακάτω – παρακάτω, θα επισημάνουμε έξι θέσεις εργασίας ψηφιακού νομαδού που σας επιτρέπουν να εργάζεστε στο διαδίκτυο ενώ ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο.

Εργασία 1: Ηθοποιός φωνής

Εάν είστε επαγγελματίας ηθοποιός ή έχετε κάνει μαθήματα φωνητικής, μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε αμέσως ως ηθοποιός φωνής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε ένα πρακτορείο φωνητικής επικοινωνίας, ώστε να αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές εργασίας. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα διαδικτυακό πρακτορείο, όπως π.χ voquent.comώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία σας πλήρως διαδικτυακά.

Αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας και να το φροντίζετε καλά γιατί διαφορετικά δεν θα μπορείτε να κάνετε άριστα τη δουλειά σας.

Εργασία 2: Μεταφραστής

Υπάρχουν πολλοί τύποι μεταφραστών, καθώς τείνουν να ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς, όπως νομική, λογοτεχνική ή ιατρική μετάφραση. Οι μεταφραστές μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μπορούν να αποτελούν μέρος του εργατικού δυναμικού μιας εταιρείας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν υπάρχει ανάγκη οι μεταφραστές να πάνε στην εργασία τους αυτοπροσώπως, καθώς μπορούν να λαμβάνουν αρχεία στο διαδίκτυο, να τα μεταφράζουν και να τα στέλνουν πίσω με τον ίδιο τρόπο.

Μερικές φορές προσφέρουν ακόμη και υπηρεσίες διερμηνείας, που σημαίνει ότι μεταφράζουν μια συνομιλία ζωντανά, για παράδειγμα σε μια συνάντηση, αλλά χάρη σε εφαρμογές βιντεοκλήσεων, όπως το Skype, είναι δυνατή η διερμηνεία ακόμη και από μακριά.

Εργασία 3: Συγγραφέας

Μια ακόμη δουλειά που έχει πολλές παραλλαγές είναι αυτή του συγγραφέα. Μπορείτε να γράψετε μυθοπλασία, δοκίμια, άρθρα σε στήλες σε έντυπες ή διαδικτυακές εφημερίδες και περιοδικά. Αν δεν χρειαστεί να γράψετε για ένα γεγονός τη στιγμή που συμβαίνει, δεν έχετε κανένα λόγο να μείνετε σε ένα μέρος. Έχετε την ελευθερία να ταξιδέψετε σε μέρη που μπορούν να σας βοηθήσουν είτε με την έρευνα του θέματός σας είτε με το δικό σας κίνητρο να καθίσετε και να γράψετε.

Εργασία 4: Σχεδιαστής Ιστού

Όλα όσα βλέπετε σε έναν επαγγελματικό ιστότοπο, από τις γραμματοσειρές μέχρι τα γραφικά μέχρι τον αριθμό των σελίδων, δημιουργούνται και υλοποιούνται από έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να δημιουργήσουν έναν ολοκαίνουργιο ιστότοπο από την αρχή ή μπορούν να ενημερώσουν τους υπάρχοντες. Χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία πολυμέσων, όπως κείμενο, εικόνες, βίντεο και γραφικά, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν αισθητικά ευχάριστο χώρο ιστού που θα κρατά τους επισκέπτες αφοσιωμένους και χαρούμενους.

Εργασία 5: Προγράμματα

Μια άλλη δουλειά με γνώσεις τεχνολογίας είναι αυτή του προγραμματιστή. Προγραμματιστής είναι αυτός που χρησιμοποιεί μια γλώσσα προγραμματισμού για να πει στον υπολογιστή τι να κάνει. Ακόμη και ένα απλό και φιλικό προς το χρήστη ιστοσελίδα που μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας σε μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν πολλές ώρες και πολλές γραμμές κώδικα για να φτιάξει ένας προγραμματιστής, αν και δεν βλέπουμε τίποτα από αυτά.

Εργασία 6: Εικονικός Βοηθός

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να εργαστείτε ως εικονικός βοηθός για μια μικρή επιχείρηση. Δεδομένου ότι τα πάντα είναι online στις μέρες μας, αυτή η δουλειά γίνεται όλο και μεγαλύτερη σε ζήτηση. Η δουλειά συνίσταται στη φροντίδα των καθημερινών επαγγελματικών δουλειών, όπως η απάντηση σε email, η κράτηση εισιτηρίων, η υπενθύμιση συναντήσεων ή εργασιών στους ανθρώπους, η κοινή χρήση σημαντικών εγγράφων με όλους και ούτω καθεξής.