Τρελοί τρόποι που οι πλούσιοι άνθρωποι παραμένουν πλούσιοι

Τρελοί τρόποι που οι πλούσιοι άνθρωποι παραμένουν πλούσιοι

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Η κοινότητα του Broke Millennial ζήτησε πλήρεις μεταγραφές μου Επεισόδια με οδηγό τριών λεπτών, ορίστε λοιπόν! Το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας είναι επίσης μια κλεφτή ματιά σε ένα κεφάλαιο μου επόμενο βιβλίο* στην οποία περιγράφω λεπτομερώς μερικούς από τους τρελούς τρόπους με τους οποίους οι πλούσιοι προστατεύουν τα χρήματά τους.

Όταν έκανα έρευνα για το δεύτερο βιβλίο μου, Broke Millennial Takes on Investing: Ένας οδηγός για αρχάριους για να αυξήσετε τα χρήματά σας*, αποφάσισα να γράψω ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους οι πλούσιοι άνθρωποι προστατεύουν τα χρήματά τους. Έθεσα αυτήν την ερώτηση σε κάθε ειδικό που πήρα συνέντευξη για το βιβλίο.

Πιθανότατα έχετε ακούσει μερικά από τα κλισέ για συμπεριφορές πλουσίων ανθρώπων. Σαν να ξυπνούν νωρίς, έχουν έντονες ρουτίνες, διαβάζουν συνέχεια και δεν βλέπουν τηλεόραση, ξέρουν πώς να χτίζουν μια ομάδα και να διαλογίζονται. Αλλά δεν ήταν αυτές οι απαντήσεις που έλαβα.

Μερικές από τις απαντήσεις αφορούσαν τις δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους επένδυσης από νωρίς, με συνέπεια και διαφοροποίηση. Αυτό είναι πραγματικά το βιβλίο παιχνιδιού για το πώς ο μέσος Τζο μπορεί να χτίσει πλούτο. Αλλά ήθελα να μάθω, τι κάνουν οι άνθρωποι όταν έχουν ήδη, ας πούμε 10 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα;

Προσοχή: αυτό θα μπορούσε πραγματικά να σας εκνευρίσει επειδή ορισμένες από αυτές τις μεθόδους εκμεταλλεύονται ορισμένα τρελά κενά του φορολογικού νόμου.

Διαφοροποιήστε με πραγματικά μοναδικούς τρόπους για να επωφεληθείτε από τα κενά

Μια γυναίκα από την οποία πήρα συνέντευξη για το βιβλίο εργαζόταν στη διαχείριση περιουσίας για άτομα με υψηλή περιουσία, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ξεπερνούσαν τα 25 εκατομμύρια δολάρια, επομένως είδε κάθε είδους τρελούς τρόπους που οι πλούσιοι προστάτευαν τα χρήματά τους. Ένας τρόπος ήταν η αγορά τέχνης, πολύ ακριβής τέχνης. Μόνο που δεν ήταν η αγορά τέχνης ως ένας τρόπος απλώς να διαφοροποιηθεί ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Ωχ όχι. Αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι ήταν

αγοράζοντας έργα τέχνης και μεταφέροντάς τα σε διάφορες χώρες ή ακόμα και σε αποθήκες γνωστές ως ελεύθερα λιμάνια. Αυτά τα δωρεάν λιμάνια χρησιμοποιούνται ως φορολογικό κενό και υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Ακόμα κι αν τα ελεύθερα λιμάνια βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος, η τέχνη που αποθηκεύεται εκεί δεν έχει περάσει ακόμη από τα τελωνεία των ΗΠΑ και επομένως ο ιδιοκτήτης της τέχνης μπορεί να καθυστερήσει τη φορολογία.

Αυτό το φορολογικό κενό περιγράφεται επίσης λεπτομερώς σε μια πραγματικά μεγάλη επεισόδιο του Planet Moneyτο οποίο συνδέεται στην περιγραφή αυτού του βίντεο.

Σε εκείνο το επεισόδιο ο ρεπόρτερ δίνει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για το πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική φορολογικού παραθυράκι αποθήκευσης τέχνης.

«Ας πούμε ότι ο πελάτης της αγόρασε ένα έργο τέχνης για ένα εκατομμύριο δολάρια. Εάν αυτός ο πελάτης αγοράσει έργα τέχνης στη Νέα Υόρκη στον οίκο Sotheby’s, θα πρέπει να πληρώσει τον φόρο επί των πωλήσεων στη Νέα Υόρκη, 8,875 τοις εκατό.

Αυτό είναι $88.750. Αλλά ίσως στείλει αυτό το έργο τέχνης κατευθείαν σε ένα ελεύθερο λιμάνι – ίσως στη Γενεύη ή τη Σιγκαπούρη. Δεν χρειάζεται να πληρώσει αυτόν τον φόρο».

Πρόσβαση σε διαφορετικές ευκαιρίες δικτύωσης και επενδύσεων

Η επίτευξη συγκεκριμένων επιπέδων πλούτου ξεκλειδώνει ορισμένες ευκαιρίες. Πριν από πολλά χρόνια άκουσα για πρώτη φορά για τη λέσχη Tiger 21 σε ένα βιβλίο που ονομάζεται The Thin Green Line: The Money Secrets of the Super Wealthy*. Για να συμμετάσχουν, τα μέλη έπρεπε να έχουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια καθαρή περιουσία. Δεν ήταν τόσο μυστική εταιρεία επειδή επέτρεπαν στους δημοσιογράφους να εισέλθουν και δέχονταν ανοιχτά νέα μέλη χωρίς τελετουργίες που μοιάζουν με λατρεία.

Τέλος πάντων, ένα άρθρο στο The Globe and Mail επεσήμανε:

Οι επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας που είναι επιχειρηματικοί συχνά επενδύουν όχι μόνο χρήματα αλλά και τον χρόνο τους, παίρνοντας θέσεις στα διοικητικά συμβούλια σε startups όπου η εμπειρία τους μπορεί να παρέχει καθοδήγηση στη διοίκηση, να προστατεύει την επένδυσή τους και να συμβάλλει στην απόδοση που ελπίζουν να επιτύχουν».

Η λέσχη Tiger 21 σημειώθηκε σε αυτό το άρθρο ως ένας τρόπος με τον οποίο επισημοποιούνται ορισμένες από αυτές τις ευκαιρίες δικτύωσης.

Επικεντρωθείτε σε αναδυόμενες αγορές ή βιομηχανίες

Το να έχετε πολλά χρήματα μπορεί να σας επιτρέψει να αναλάβετε πολύ περισσότερο ρίσκο από τον μέσο άνθρωπο, γι‘ αυτό ορισμένοι από τους εξαιρετικά πλούσιους θα επικεντρωθούν στις αναδυόμενες αγορές ή βιομηχανίες ως τρόπο για να αυξήσουν γρήγορα τον πλούτο τους. Βλέπουμε παραδείγματα αυτού με μεγιστάνες όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς που κατέκτησαν νωρίς τον τομέα της τεχνολογίας και με επιχειρηματίες κεφαλαίων όπως ο Κρις Σάκα που ήταν πρώτος επενδυτής στο Twitter. Μερικές φορές δεν πρόκειται για έναν τομέα αλλά ακόμη και για την άνοδο της οικονομικής ικανότητας μιας χώρας. Ακόμη και η ποπ κουλτούρα εξερευνά αυτήν την υπόθεση στο franchise Crazy Rich Asians, ιδιαίτερα στο βιβλίο 2, και συγνώμη για κάποιους spoilers, καθώς συζητά τον πλούτο που χτίστηκε στην ηπειρωτική Κίνα τις τελευταίες δύο έως τρεις δεκαετίες.

Αν ενοχληθήκατε με κάποιες από αυτές τις στρατηγικές, καταλαβαίνω απόλυτα. Ωστόσο, σας ενθαρρύνω να επαναπροσδιορίσετε τον πιθανό θυμό σε ευκαιρίες για playbook. Είναι καλό να γνωρίζετε τους κανόνες του παιχνιδιού, ακόμα κι αν δεν παίζετε ακόμα το ίδιο παιχνίδι.

—-

*σύνδεσμος θυγατρικών