Πώς να προσθέσετε τελετουργίες εορτασμού στην επιχείρησή σας

Πώς να προσθέσετε τελετουργίες εορτασμού στην επιχείρησή σας

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Έχετε πρακτική γιορτής στην επιχείρησή σας;

Βρίσκεστε να περιμένετε μόνο τα μεγαλύτερα επιτεύγματα προτού αφιερώσετε χρόνο για να γιορτάσετε;

Ίσως δεν νιώθετε ότι έχετε τίποτα να γιορτάσετε ακόμα (θα αφήσω τον καλύτερο της επιχείρησής σας να πει γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια).

Ο εορτασμός των νικών – τόσο μεγάλων όσο και μικρών- είναι μια από τις πιο ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενες αλλά κρίσιμες στρατηγικές για την ανύψωση της επιχείρησής σας.

Σκέψου το. Εργάζεστε σκληρά, σπεύδετε για αυτόν τον μεγάλο στόχο και ίσως κάνετε ακόμη και κάποιες επιπλέον επιβαρύνσεις σε αυτό το όριο εργασίας/ζωής που είχατε θέσει προηγουμένως.

Έπειτα έρχεται η μέρα που επιτύχετε επιτέλους αυτόν τον στόχο ορόσημο, αλλά αντί να πανηγυρίζετε, τα μάτια σας στρέφονται αμέσως προς το επόμενο μεγάλο βουνό της επιχείρησής σας και ξεκινάτε την επόμενη ανάβαση.

Με το να μην αφιερώνετε χρόνο για να γιορτάσετε, ο εγκέφαλός σας δεν καταγράφει αυτή την ημέρα ως διαφορετική, επομένως την επόμενη φορά που θα παλέψετε για έναν μεγάλο στόχο, μπορεί να αισθάνεται πιο απαιτητικός και γενικά κουρασμένος.

Από την άλλη πλευρά, ο γιορτασμός των νικών στην πορεία, παράγει μια συνεχή ροή κινήτρων που τροφοδοτείται από την ντοπαμίνη που δημιουργείται με κάθε μικρή νίκη.

Αντί να προσπαθείτε να πηδήξετε από το ισόγειο στην κορυφή του κτιρίου, φανταστείτε τον εορτασμό κάθε μικρής νίκης ως μια σκάλα που σας επιτρέπει να φτάνετε στην κορυφή χωρίς όλη την εξάντληση και τον πειρασμό να τα παρατήσετε.

Δεν είστε σίγουροι ότι έχετε χρόνο για πολύ γιορτή; Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να προσθέσετε εύκολα περισσότερους εορτασμούς στην επιχείρησή σας.

Γιορτάστε τσεκάροντας τη λίστα σας

Λάτρεις της λίστας υποχρεώσεων, αυτή είναι για εσάς! Η απλή αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχεις στόχους για να γιορτάζεις την επίτευξή τους. Ανεξάρτητα από το πόσο απλό φαίνεται ή αν ο στόχος μοιάζει με κάτι που «πρέπει» να κάνετε ούτως ή άλλως, βάλτε τον στη λίστα σας.

Η απλή πράξη του ελέγχου των εργασιών σας θα φέρει επίγνωση στο επίτευγμά σας και θα συνηθίσει το μυαλό σας να εντοπίζει θετικές κινήσεις προς τα εμπρός. Σύντομα, αυτό θα γίνει δεύτερη φύση και όσο περισσότερο μπορείτε να παραμείνετε πνευματικά δυνατοί, τόσο περισσότερη ενέργεια θα έχετε για τα δύσκολα μέρη της επιχείρησής σας.

Γιορτάστε δημιουργώντας έναν τοίχο νίκης

Εάν δεν βλέπετε την κίνηση προς τα εμπρός στην επιχείρησή σας, ξεκινήστε ένα win wall!

Συλλέξτε κάθε σημείωμα από έναν πελάτη, ευχαριστήρια κάρτα από έναν πωλητή κ.λπ. και βρείτε μια θέση σε έναν τοίχο που θα βλέπετε κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να σχεδιάσετε μια τέλεια ρύθμιση του Pinterest. ξεκινήστε με αυτό που έχετε και αφήστε το να μεγαλώσει με τον καιρό.

Η οπτική αναπαράσταση των θετικών στιγμών στην επιχείρησή σας θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση του αντίκτυπου που έχετε ανάμεσα σε μεγαλύτερα ορόσημα.

Γιορτάστε ταράζοντας τη μέρα σας

Δεν χρειάζεται κάθε γιορτή να είναι μια ολοήμερη, insta-άξια δραστηριότητα. Εξάλλου, είστε απασχολημένοι και έχετε περισσότερα να κάνετε σε μια μέρα από όσα καταφέρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια εβδομάδα!

Προσπαθήστε να αλλάξετε τα πράγματα στη μέρα σας. Αναβαθμίστε την παραγγελία του καφέ σας, ολοκληρώστε την εργάσιμη ημέρα σας μια ώρα νωρίτερα και παρακολουθήστε το μάθημα προπόνησης που συνεχίζετε να θυσιάζετε για να ολοκληρώσετε μια ακόμη εργασία. Η αλλαγή της ημέρας σας ακόμη και με τον παραμικρό τρόπο μπορεί να είναι το μοτίβο που χρειάζεται το σώμα σας για να θυμάται ότι ολοκληρώσατε μια εργασία ή πετύχατε τον στόχο σας.

Γιορτάστε κάνοντας ένα ταξίδι

Εντάξει, εντάξει, έτσι δεν είναι κάθε γιορτή που απαιτεί απόδραση σε μια ονειρική τοποθεσία, ωστόσο, αν το κάνει η δική σας, τότε οπωσδήποτε GO. ΓΙΑ. ΤΟ!

Για όσους από εμάς οι ευθύνες απαιτούν να είμαστε κοντά στο σπίτι, σας ενθαρρύνω να ενσωματώσετε τη γιορτή βγαίνοντας απλά από τον κανονικό σας χώρο.

Πηγαίνετε μια βόλτα σε διαφορετική κατεύθυνση, βγείτε για δείπνο σε κάποιο νέο μέρος ή αν είστε σε γραφείο, ξεχωρίστε στον ήλιο στο διάλειμμά σας. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναπνεύσετε την επιτυχία σας καθώς βιώνετε ένα νέο περιβάλλον, θα σας βγάλει από το άλεσμα και θα επιτρέψει στο σώμα σας να λάβει κάτι καινούργιο αφού ξεχυθεί για να πετύχει τον στόχο.

Γιορτάστε την πρόοδό σας

Αν ακόμα δεν είστε πεπεισμένοι ότι έχετε κάτι να γιορτάσετε, αυτό θα σας ανοίξει τα μάτια. Ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιό σας, τον προγραμματιστή ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε για να προγραμματίσετε τη ζωή σας. Δεν έχετε ένα; Πιάσε ένα μόνο για αυτό το έργο και μόνο.

Βάλτε μια σημείωση, μια σφραγίδα, ένα αυτοκόλλητο ή οποιοδήποτε άλλο σημάδι που σας δίνει χαρά στις ημερομηνίες που κάτι – οτιδήποτε θετικό – συνέβη στην επιχείρησή σας (ή στη ζωή σας, αν παρακολουθείτε και εδώ).

Αποκτήστε νέο δυνητικό πελάτη; Σημειώστε το. Δημιουργήστε μια σύνδεση που έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε νέες επιχειρήσεις; Σημειώστε το. Επιλέξτε να θέσετε ένα όριο και να το διατηρήσετε; Σημειώστε το!

Το να παρακολουθείτε τις νίκες στη διαδικασία θα σας βοηθήσει να δείτε ότι τα πράγματα, στην πραγματικότητα, προχωρούν και πιθανότατα πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε. Σημειώστε τυχόν μοτίβα που βλέπετε να εμφανίζονται στην πορεία.

Γιορτάστε περιποιούμενος τον εαυτό σας

Μερικές φορές, ένα παλιό καλό ξεφάντωμα είναι η γιορτή που μιλάει στην καρδιά σας. Αποκτήστε το νέο βιβλίο, αυτά τα καταπληκτικά παπούτσια ή οτιδήποτε σας φαίνεται σαν μια παράκαμψη από την κανονική σας ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να σπάσει την τράπεζα? Απλά πρέπει να σου φέρει χαρά και να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός.

Πόντοι μπόνους αν δεν είναι κάτι αναλώσιμο, ώστε να μπορείτε να το βλέπετε μέρα με τη μέρα και να σας υπενθυμίζουν τι νιώσατε πετυχαίνοντας τη νίκη σας.

Γιορτάστε με έναν φίλο

Πάρτε έναν φίλο για μεσημεριανό γεύμα, απολαύστε τον ποιοτικό χρόνο και γιορτάστε ότι σημειώνετε πρόοδο σε αυτό που σκοπεύετε να κάνετε. Μην ντρέπεστε, πείτε τους για τη νίκη σας και προετοιμαστείτε να αποδεχτείτε πλήρως οποιαδήποτε φιλοφρονήσεις ή επιβεβαιώσεις προκύψουν.

Θυμηθείτε, είναι φίλοι σας και θέλουν να πετύχετε (ακόμα κι αν ακόμα δεν καταλαβαίνουν τι κάνετε)!

Γιορτάστε σχεδιάζοντας το

Τις περισσότερες φορές, οι επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς εορτασμούς επειδή πιέζουν μπροστά μέρα με τη μέρα. Κοιτάξτε το πρόγραμμά σας και δείτε πού μπορείτε να προγραμματίσετε μια ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία γιορτή.

Πού μπορείτε να προσθέσετε μια συνήθεια γιορτής σε κάτι που έχετε ήδη προγραμματίσει; Για παράδειγμα, λαμβάνω μια εβδομαδιαία παράδοση λουλουδιών από ένα τοπικό ανθοπωλείο.

Κάθε εβδομάδα, όταν φτάνουν τα λουλούδια, αφιερώνω μια στιγμή για να σκεφτώ την τελευταία εβδομάδα και να διαλέξω ένα πράγμα για να γιορτάσω. Αυτό μου δίνει χώρο να σταματήσω κυριολεκτικά και να μυρίσω τα τριαντάφυλλα, αλλά με αναγκάζει να παραμείνω στη ρουτίνα της αναγνώρισης θετικών στιγμών στην επιχείρησή μου.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Απόψε, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, μείνετε λίγο και κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και αναγνωρίστε μια νίκη από την ημέρα. Σημείωση: ο γιορτασμός της επιβίωσης για άλλη μια μέρα είναι 100% αποδεκτή νίκη!

Γιορτή μοντελοποίησης ως ηγέτης

Η εφαρμογή τελετουργιών εορτασμού στην επιχείρησή σας όχι μόνο σας βοηθά να έχετε κίνητρο για να προχωρήσετε την επιχείρησή σας προς τα εμπρός, αλλά ενθαρρύνει και άλλους ηγέτες να κάνουν το ίδιο. Σε μια εποχή όπου η σύγκριση μας δελεάζει να πιστεύουμε ότι δεν πετυχαίνουμε αρκετά. Η γιορτή φέρνει ελευθερία στις επιχειρήσεις μας απελευθερώνοντάς μας από το βαρύ φορτίο της τοξικής παραγωγικότητας.

Η μοντελοποίηση του εορτασμού και η ενθάρρυνση των άλλων στις νίκες τους είναι ο τρόπος με τον οποίο σηκώνουμε ο ένας τον άλλον ψηλά και όπου έχει τον πραγματικό αντίκτυπο.

Πώς σκοπεύετε να ενσωματώσετε τη γιορτή στην επιχείρησή σας;