Κορυφαίοι 5 προορισμοί στην Αφρική για ζευγάρια με οικολογική συνείδηση

Κορυφαίοι 5 προορισμοί στην Αφρική για ζευγάρια με οικολογική συνείδηση

Februar 21, 2022 0 Von admin

Γαζέλα σε σαφάρι της Τανζανίας

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση ​​και επιλέγουν να επισκέπτονται οικολογικά υγιείς προορισμούς και μέρη που είναι πιο ευγενικά προς τις τοπικές κοινωνίες. Για ζευγάρια με οικολογική συνείδηση ​​που θέλουν να επισκεφτούν την Αφρική, θα χαρούμε να ξέρετε ότι θα έχετε πολλούς προορισμούς για να διαλέξετε. Είτε πηγαίνετε για μήνα του μέλιτος, είτε γιορτάζετε μια επέτειο είτε είστε απλά ερωτευμένοι, αυτά τα μέρη είναι βέβαιο ότι θα εμπλουτίσουν τον ρομαντισμό σας βοηθώντας παράλληλα στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Νότια Αφρική

Για τα οικολογικά ταξιδιωτικά ζευγάρια που κατευθύνονται στη Νότια Αφρική, η επιλογή είναι να μείνουν σε φυσικές κατασκηνώσεις ή καταφύγια σαφάρι. Αυτά τα καταλύματα είναι ουσιαστικά πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Σε αντίθεση με τις μόνιμες κατασκευές, αυτά τα στρατόπεδα και οι κατοικίες μπορούν να διαχωριστούν και να μεταφερθούν σε διαφορετική τοποθεσία, η οποία επιτρέπει στη γη να ανακάμψει και προκαλεί λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά τα καταλύματα προσπαθούν να είναι κοινωνικά υπεύθυνα και δεσμεύονται να βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες παρέχοντας ευκαιρίες εργασίας, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις τους και συμβάλλοντας σε έργα υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Το Tswalu Kalahari είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικολογικές διακοπές στη Νότια Αφρική. Με 100.000 εκτάρια, είναι το μεγαλύτερο ιδιόκτητο καταφύγιο θηραμάτων στη χώρα, που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της επαρχίας του Βόρειου Ακρωτηρίου. Το Tswalu Kalahari προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για παρακολούθηση παιχνιδιών προσαρμοσμένων ζωικών ειδών όπως το λιοντάρι Καλαχάρι με μαύρη χαίτη, ο μαύρος ρινόκερος της ερήμου, οι σουρικάτες και πολλά άλλα.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για ζευγάρια να κάνουν στο Καταφύγιο Tswalu Kalahari. Προσφέρουν σαφάρι με ιδιωτικά οχήματα, περιπάτους με οδηγό, σαφάρι με άλογα, αερόστατο και πολλά άλλα! Έχετε επίσης την επιλογή να κοιμηθείτε σε μια σκηνή κάτω από τον όμορφο ουρανό της Αφρικής!

Κενύα

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας αγκαλιάζετε πιο βιώσιμα ταξίδια, κατευθυνθείτε προς την Κένυα. Δεδομένης της πληθώρας των φιλικών προς το περιβάλλον καταλυμάτων, είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ταξιδιώτες με οικολογική συνείδηση. Το καλύτερο μέρος είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε κάποιοι αφρικανικοί εθελοντές για τη διατήρηση της άγριας ζωής κατά την εξερεύνηση της χώρας. Ο εθελοντισμός σε ένα πρόγραμμα διατήρησης της άγριας ζωής είναι πολύ ικανοποιητικός, ειδικά για τους φιλόζωους.

Τα οικολογικά καταλύματα της Κένυας βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια. Επίσης, ανακυκλώνουν τα απόβλητα, εξοικονομούν νερό και ενισχύουν θετικές σχέσεις με την τοπική κοινότητα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι εφαρμόζουν μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στις επιχειρήσεις. Ένα από αυτά τα καταφύγια είναι το Camp Porini Amboseli. Σε μια έκταση 15.000 στρεμμάτων στο Εθνικό Πάρκο Amboseli, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ειδών άγριας ζωής. Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον κατασκήνωση είναι μικρή και σκόπιμα χτισμένη σύμφωνα με τις γραμμές μιας παραδοσιακής κατασκήνωσης σαφάρι, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να βρίσκονται κοντά στη φύση και μακριά από τα πλήθη.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, Εθνικό Πάρκο Amboseli περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών που μένουν στην κατασκήνωση σε 18 άτομα το πολύ την ημέρα. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φύσης και της άγριας ζωής, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ναμίμπια

Η Ναμίμπια είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για σαφάρι στην Αφρική. Αλλά αυτό που κάνει τη χώρα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, ειδικά για ταξιδιώτες με οικολογική συνείδηση, είναι ότι είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει στο σύνταγμά της το ζήτημα της διατήρησης των οικοτόπων. Ως αποτέλεσμα αυτού του συντάγματος, η χώρα έχει δημιουργήσει 82 κοινοτικά φύλακες. Πρόκειται για περιοχές όπου η τοπική κοινωνία είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την προστασία της άγριας ζωής. Η τοπική κοινότητα της Ναμίμπια ασχολείται πλέον περισσότερο με τη διατήρηση του περιβάλλοντος, χάρη σε αυτές τις κοινοτικές προφυλάξεις.

Για ζευγάρια που σχεδιάζουν ένα ταξίδι με οικολογική συνείδηση ​​στη Ναμίμπια, σκεφτείτε να μείνετε στο Grootberg Lodge, ένα τέλειο παράδειγμα της στρατηγικής προσέγγισης της Ναμίμπια για την προστασία του περιβάλλοντος. Χάρη στα κεφάλαια που δώρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το κατάλυμα είναι καλοφτιαγμένο. Η ίδρυσή του προώθησε την τοπική απασχόληση, προσφέροντας βιώσιμο εισόδημα στην τοπική κοινότητα που διευθύνει και κατέχει το κατάλυμα.

Το Grootberg Lodge συμμετέχει πολύ σε μια σειρά από έργα διατήρησης της άγριας ζωής. Τα είδη άγριας ζωής που κάποτε αποδεκατίστηκαν από τη λαθροθηρία, τώρα ακμάζουν. Πάνω απ ‚όλα, πολλοί από τους υπεύθυνους για τη λαθροθηρία συμμετέχουν τώρα ενεργά σε έργα διατήρησης.

Τανζανία

Η Τανζανία είναι ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για ζευγάρια που αγαπούν τη φύση και την άγρια ​​ζωή. Χάρη στην αφθονία της χλωρίδας και πανίδας, η κομητεία είναι ένας συναρπαστικός προορισμός για περιπέτειες σαφάρι. Για τα ζευγάρια που προτιμούν έναν πιο βιώσιμο τρόπο να ταξιδεύουν στην Αφρική, θα πρέπει να συνεχίσετε πολυτελές και αυθεντικό σαφάρι Τανζανίας περιηγηθείτε και εξερευνήστε τη μεγάλη ποικιλία ζώων στη φύση με έναν ειδικό οδηγό.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των διακοπών σας στην Τανζανία περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στην άγρια ​​έκταση του Εθνικού Πάρκου Σερενγκέτι, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για περιπέτειες σαφάρι. Αν είστε αρκετά τολμηροί, ανεβείτε στο όρος Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής. Το να είσαι μάρτυρας της ετήσιας μετανάστευσης αγριομελισσών είναι επίσης μια δημοφιλής δραστηριότητα στην Τανζανία. Αν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μετά τις περιπέτειές σας, χαλαρώστε σε μια από τις όμορφες παραλίες της Ζανζιβάρης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε την Τανζανία με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο είναι να κάνετε κράτηση για ομαδικές εκδρομές που επικεντρώνονται στον αειφόρο τουρισμό. Αυτές οι περιηγήσεις θα σας επιτρέψουν να συμβάλετε στη διατήρηση της άγριας ζωής και να συμβάλετε στη διατήρηση της ασφάλειας του περιβάλλοντος.

Ζιμπάμπουε

Αρκετοί τουριστικοί φορείς στη Ζιμπάμπουε καταβάλλουν τώρα θεαματικές προσπάθειες για να βοηθήσουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Ως ταξιδιώτες με οικολογική συνείδηση, παρόλο που η Ζιμπάμπουε είναι ένας από τους τις ασφαλέστερες χώρες της Αφρικής, ο καλύτερος τρόπος που μπορείτε να βοηθήσετε είναι να κάνετε κράτηση για αυτές τις εκδρομές. Ένα κλάσμα των κερδών αυτών των περιηγήσεων θα πήγαινε για αξιόλογους σκοπούς στη Ζιμπάμπουε, όπως η ανάπτυξη της κοινότητας και η καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

Το African Bush Camps Foundation στο Bumi Hills είναι ένα από εκείνα τα ιδρύματα στη Ζιμπάμπουε που υποστηρίζουν πολλά έργα για τη διατήρηση. Συμβάλλουν σε διάφορες πρωτοβουλίες κοινοτικής ανάπτυξης, όπως έργα παροχής υγειονομικής περίθαλψης και υποστήριξη των μη προνομιούχων. Επιπλέον, βοηθούν επίσης σε διάφορες συντηρήσεις άγριας ζωής και υποστηρίζουν οργανισμούς όπως η Μονάδα κατά της λαθροθηρίας του Bumi Hills και άλλες προσπάθειες κατά της λαθροθηρίας στη χώρα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις κατασκηνώσεις των Αφρικανικών Μπους, θα πρέπει να πάτε στο Bumi Hills στο ταξίδι σας στη Ζιμπάμπουε. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε τη διαφορά και να συμβάλετε στη διατήρηση της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος.