Καραντίνα? Ανεξάρτητος? Εδώ είναι τι με βοηθάει.

Καραντίνα? Ανεξάρτητος? Εδώ είναι τι με βοηθάει.

März 17, 2020 0 Von admin

Πώς μπορώ να κρατήσω ζωντανή την επιχείρησή μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού;

Είμαστε σε δύσκολους καιρούς. Οι τελευταίες ημέρες και εβδομάδες ήταν τρομακτικές και συντριπτικές, και ανάλογα με το πού στον κόσμο διαβάζετε αυτό το άρθρο, μπορεί να κοιτάτε μακριά περισσότερο χρόνο στο σπίτι από όσο έχετε συνηθίσει λόγω των κανονισμών για την καραντίνα και την κοινωνική απόσταση. Έχω διαπιστώσει ότι χρειάζομαι κάποια επιπλέον βοήθεια αυτή τη στιγμή για να παραμείνω παρακινημένος. Ίσως το κάνεις και εσύ.

Όταν εμφανίζονταν νέα για αυτόν τον ιό, δεν είμαι περήφανος που λέω ότι νόμιζα ότι αντιδρούσαμε υπερβολικά. Καθώς έχουν γίνει διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες και οι χώρες έχουν δημιουργήσει κανόνες/κατευθυντήριες γραμμές για να ακολουθούν οι πολίτες τους, θέλω να ενθαρρύνω όλους να το κάνουν πάρτε το πολύ σοβαρά— όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά για εκείνους που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Όλοι έχουμε κοινωνική ευθύνη να κάνουμε το ρόλο μας στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και αυτό σημαίνει για τους περισσότερους από εμάς μένοντας στο σπίτι F. 🙂

Έχω δει πολλές αναρτήσεις από συναδέλφους δημιουργικούς των οποίων οι επιχειρήσεις υποφέρουν ως αποτέλεσμα αυτού του ιού. Οι φωτογράφοι έχουν δημοσιεύσει σχετικά με την ύπαρξη όλα ακυρώθηκαν οι θέσεις εργασίας τους που ήταν προγραμματισμένες για το άμεσο μέλλον, ενώ άλλοι ανακοίνωσαν ακυρώσεις των εργαστηρίων που είναι οι κύριες πηγές εισοδήματός τους.

Το νόημα αυτής της ανάρτησης είναι ΔΕΝ για να σας πετάξω άσχημα νέα. Ελπίζω αυτό, πρώτα, να σας το θυμίσει αυτό δεν είσαι μόνος, και δεύτερον, ελπίζω να σας ενθαρρύνει. Εάν αυτό ήταν δύσκολο για εσάς και την επιχείρησή σας μέχρι στιγμής, μην σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά και παραιτηθείτε. Δεν σε έμαθα ποτέ να τα παρατάς τόσο εύκολα. Υπάρχουν πάντα τρόποι να περιστρέφεις.

Θα ήθελα να αναγνωρίσω ότι αυτό είναι δύσκολο. Αυτό δεν είναι ένα ~η αγάπη και η ελπίδα θα φτιάξουν τα πάντα~ ανάρτηση (αν και φυσικά αυτά τα πράγματα μπορούν να βοηθήσουν). Δεν λέω ότι η κατάθλιψη και το άγχος είναι επίσης εύκολοι αντίπαλοι – δεν είναι, και νιώθω για σένα αν παλεύεις μαζί τους πάνω από οτιδήποτε άλλο. Μα εγώ κάνω πιστέψτε ότι εάν είστε σε έναν δημιουργικό τομέα, εάν έχετε επιλέξει να εργαστείτε για τον εαυτό σας, εάν είστε επιχειρηματίας, ότι υπάρχουν μερικά καλούς λόγους γι’αυτό! Έχετε κάτι ξεχωριστό και δεν μπορείτε απλώς να αφήσετε το φως σας να σβήσει επειδή αναγκάζεστε να περιστρέψετε. Να θυμάστε ότι το να κάνετε περιστροφή είναι αυτό στο οποίο είστε καλοί.

Να θυμάστε ότι είσαι ακόμα δημιουργικός. Έχω βρει τον εαυτό μου να χρειάζεται αυτή την υπενθύμιση συχνά τελευταία. Παρακάτω είναι μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε πράξη.


1. ΕΓΚΕΦΑΛΙΑ

Στο ημερολόγιό σας, σε ένα φύλλο χαρτιού ή ακόμα και στην ενότητα Σημειώσεις του τηλεφώνου σας, δημιουργήστε ένα εγκέφαλο από όλες τις ιδέες που έχετε για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο. Αφήστε το μυαλό σας να τρέξει μαζί του και δείτε τι θα συμβεί. Μην περιορίζεστε μόνο σε επιχειρηματικές ιδέες, αλλά σκεφτείτε τι θα ήταν χρήσιμο για τη φροντίδα του εαυτού σας και την ευημερία σας και απαριθμήστε και αυτές τις ιδέες.

Εδώ είναι μερικά από αυτά που προέκυψαν για μένα:

 • Επικοινωνήστε με τους τρέχοντες και προηγούμενους πελάτες μου και αναπτύξτε νέες προσφορές για αυτούς
 • Προσφορά σε νέους πελάτες
 • Προσφέρετε συμβουλευτικές κλήσεις ή αξιολογήσεις χαρτοφυλακίου
 • Μεταβείτε ζωντανά στα κανάλια μου για περαιτέρω σύνδεση με την κοινότητα
 • Γράψτε αναρτήσεις ιστολογίου
 • Δημιουργήστε νέα φίλτρα ιστορίας Instagram
 • Ενημέρωση του χαρτοφυλακίου μου
 • Ενημέρωση του τυπογραφείου μου και δημιουργία εκπτωτικού κωδικού
 • Δημιουργήστε εικονογραφήσεις
 • Διάβασε ένα βιβλίο
 • Πήγαινε μια βόλτα έξω
 • Παω στην παραλια
 • Ασκηθείτε (με ροή προπόνησης)
 • Πηγαίνετε στη θεραπεία ή προγραμματίστε μια συνεδρία θεραπείας
 • Καλέστε/FaceTime φίλους και συγγενείς
 • Marie Kando τα πράγματα μου
 • Χρώμα
 • Προσεύχομαι
 • Χαλαρώστε, κοιμηθείτε, δείτε μια ταινία (Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ΔΕΝ χρειάζεται να είστε «παραγωγικοί» όλη την ώρα. Η ξεκούραση είναι χαρακτηριστικό της παραγωγικότητας και όλοι χρειαζόμαστε χώρο για να είμαστε απλώς.)

2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕ ΙΔΕΕΣ

Κυκλώστε την πιο συναρπαστική ιδέα σας. Αναλύστε το σε εφικτά επόμενα βήματα–– αυτό θα διαφέρει ανάλογα με το αντικείμενο που θα επιλέξετε. Το θέμα της κατάρριψής του είναι να δημιουργήσετε βήματα που μπορείτε πραγματικά να κάνετε αρκετά εύκολα, και για να σας δώσω ένα μέρος για να ξεκινήσετε. Εδώ είναι ένα παράδειγμα από τη λίστα μου:

 • ΙΔΕΑ: Γράψτε αναρτήσεις ιστολογίου
  • Επόμενο βήμα: Δημιουργήστε μια λίστα με ιδέες για αναρτήσεις ιστολογίου
  • Επόμενο βήμα: Δημιουργήστε νέα προσχέδια για κάθε ιδέα
  • Επόμενο βήμα: Μπλοκάρετε το χρόνο στο ημερολόγιο για να γράφετε κάθε ανάρτηση, επιτρέποντας διαλείμματα
  • Επόμενο βήμα: Ακολουθήστε το πρόγραμμα του ημερολογίου
  • Επόμενο βήμα: Συγκεντρώστε εικόνες που ταιριάζουν με κάθε ανάρτηση
  • Επόμενο βήμα: Προγραμματίστε τις αναρτήσεις για δημοσίευση

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Δουλεύοντας για τον εαυτό μου από το σπίτι, το βρίσκω πραγματικά χρήσιμο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχει ημερολόγιο. Πριν ζήσω αυτή τη ζωή ως ελεύθερος επαγγελματίας, φανταζόμουν ότι μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα, όποτε ήθελα, χωρίς να φοράω σουτιέν. Αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύ τυχαία στρατηγική και όχι εξαιρετικά αποτελεσματική για την παραγωγικότητα κατά τη γνώμη μου (το σουτιέν είναι ακόμα προαιρετικό).

Προγραμματίστε τα επόμενα βήματά σας στο ημερολόγιό σας, εφαρμογή σχεδιασμού ή προγραμματισμού. Μπόνους: πείτε σε έναν φίλο ή συνάδελφο ποια είναι τα σχέδιά σας, ώστε να έχετε κάποια ευθύνη.

4. ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ

Τώρα που τα επόμενα βήματά σας είναι στο ημερολόγιό σας, ήρθε η ώρα να το κάνετε ακολουθήστε το σχέδιο που έχετε κάνει για τον εαυτό σας! Η ιδέα να σπάσετε τους στόχους σας σε μικρότερα κομμάτια και χρονοδρομολόγηση καιρός να τα κάνουμε, είναι ότι αυτά είναι εφικτό πράγματα που σας βοηθούν να χτίσετε ορμή κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.

Για μένα, η παραμονή στα social media είναι ΚΡΙΣΙΜΟΣ. Σοβαρά. το βρήκα τρόπος πολύ εύκολο αυτή τη στιγμή να πέσω σε ένα λάκκο άγχους με τα μάτια μου κολλημένα σε μια συνεχή ροή ανησυχητικών ειδήσεων. Η συμβουλή μου αν δυσκολεύεστε με αυτό είναι να τηρήστε το πρόγραμμά σας. Ορίστε ένα χρονόμετρο για να ολοκληρώσετε τα έργα και τα επόμενα βήματα σας και αν θέλετε να κάνετε κύλιση στο Instagram ή το Twitter, ορίστε ένα χρονόμετρο και για αυτό. Εάν δείτε ότι κάνετε κύλιση στο Instagram προτού σταματήσετε, διαγράψτε την εφαρμογή εντελώς και κατεβάστε την ξανά αργότερα. Ο έμμονος έλεγχος των ροών σας και τα νέα είναι πιθανό να μην σας βοηθήσουν να νιώσετε εμπνευσμένοι ή δημιουργικά γεμάτοι! Επίσης δεν είναι πιθανό να σας πληρώσει. 🙂

Το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου έχει ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων κανονικός περιστάσεις. Αυτό το σύνολο περιστάσεων είναι… λοιπόν… άλλο θηρίο. Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας καθώς προχωράτε. Μείνετε σε επαφή με φίλους. Γιορτάστε τις νίκες σας. Ρίζα ο ένας για τον άλλον.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε μόνο σε μία από τις υπέροχες ιδέες σας! Συνέχισε. Αναλύστε τις ιδέες σας σε όλο και μικρότερα βήματα έως ότου τα έργα είναι εύκολα πραγματοποιήσιμα. Φροντίστε τον εαυτό σας με την κατανάλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και να θυμάστε ότι η προσευχή και ο διαλογισμός είναι πάντα στη διάθεσή σας.

Το πρώτο βήμα για την εύρεση μιας δημιουργικής λύσης είναι να είσαι ανοιχτός στην πιθανότητα μιας. Αναζητήστε την ειρήνη, καλλιεργήστε την ηρεμία και θυμηθείτε ότι υπάρχει λύση.

Αν έχετε κάτι να προσθέσετε, θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας στα σχόλια!