Είμαι ψηφιακός επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη, Ζω στη Δομινικανή Δημοκρατία: Εδώ είναι τι έχω μάθει

Είμαι ψηφιακός επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη, Ζω στη Δομινικανή Δημοκρατία: Εδώ είναι τι έχω μάθει

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Μετακόμισα στο Cabarete, μια μικρή παραλιακή πόλη στη Δομινικανή Δημοκρατία, από την πολυσύχναστη Νέα Υόρκη ως πρόσφατη απόφοιτος κολεγίου.

Ξαφνικά, είχα ξεφύγει από τη γνώριμη άνεση του διαμερίσματός μου Alphabet City σε μέγεθος ντουλάπας και ανακάλυψα έναν εντελώς νέο τρόπο ζωής σε μια πόλη που είχε μόνο ένα (!) φανάρι.

Μετά την αποφοίτησή μου από το κολέγιο εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, είχα βασικά δύο επιλογές:

  1. Ξεκινήστε να ψάχνετε για μια αρχική θέση εργασίας στην Corporate America με ~0,05% πιθανότητες επιτυχίας.
  2. Πήγαινε πίσω στο σχολείο.

Καμία από αυτές τις επιλογές Πραγματικά μου μίλησε.

Ήξερα ότι υπήρχε κάτι εκεί έξω που θα μου επέτρεπε να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητές μου στο γράψιμο (ήμουν σπουδαστής Αγγλικών), να ζήσω μια γεμάτη ζωή που δεν περιελάμβανε θάλαμο και να έχω έναν ευέλικτο τρόπο ζωής όπου θα μπορούσα να δώσω προτεραιότητα στην ευεξία μου.

Άρχισα να σκάβω βαθύτερα και ανακάλυψα ένα μονοπάτι που φαινόταν τόσο τέλειο που ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου που δεν το είχα σκεφτεί πριν – να γίνω ένας εξ αποστάσεως ψηφιακός επιχειρηματίας!

Εργασία ως Digital Entrepreneur στο Copywriting

Χρησιμοποιώ τις ερευνητικές και συγγραφικές μου δεξιότητες κάθε μέρα; Ελεγχος. Εργάζεστε εξ αποστάσεως με πελάτες σε όλο τον κόσμο; Ελεγχος. Έχω έναν τρόπο ζωής που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μου; Ελέγξτε επίσης!

Μετά από δύο χρόνια, τώρα διευθύνω το Deeper than Copy, ένα στούντιο συγγραφής κειμένων για δημιουργικούς επιχειρηματίες και μικρές επιχειρήσεις. Και μπορώ να το κάνω από ένα μέρος που είναι όλα όσα ήθελα ποτέ να είναι η βάση του σπιτιού μου — και πολλά άλλα.

Φυσικά, δεν είναι όλα τα τροπικά φρούτα και η ηλιοφάνεια. Έπρεπε να μάθω μαθήματα στην πορεία που άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που σκέφτομαι τη ζωή, τη λειτουργία μιας ψηφιακής επιχείρησης και όλα τα ενδιάμεσα πράγματα.

Μάθημα #1: Η δυτική αντίληψη του χρόνου είναι στρεβλή

Αυτό το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο.

Αφού έζησα στη Νέα Υόρκη για σχεδόν πέντε χρόνια, είχα αυτή την υποσυνείδητη προσδοκία ότι όλα θα ήταν γρήγορα, σχεδόν στιγμιαία.

Παραγγείλετε έναν καφέ; Πρέπει να το πάρω σε λιγότερο από ένα λεπτό. Στέλνει κάποια χαρτιά στις ΗΠΑ; Πρέπει να φτάσει την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Πηγαίνω σε ένα πάρτυ? Πρέπει να φτάσω εκεί πέντε λεπτά νωρίτερα.

Αν έχετε πάει ποτέ στη Δομινικανή Δημοκρατία, ξέρετε ότι μερικές από τις πιο χρησιμοποιούμενες λέξεις εδώ είναι «ησυχια“ (ηρεμία, ψύχρα) και „πρωί», (αύριο), οπότε δεν είναι περίεργο που τα πράγματα συχνά δεν γίνονται στην ώρα τους… ακριβώς επειδή!

Στην αρχή, θα απογοητευόμουν πολύ όταν μια απλή εργασία, όπως το να κάνω κάποιον να έρθει να ελέγξει τι συμβαίνει με τη σύνδεσή μου WiFi, θα έπαιρνε κυριολεκτικά ημέρες.

Με τον καιρό, έμαθα να το αγκαλιάζω. Τώρα είναι ένα από τα απολύτως αγαπημένα μου πράγματα για τη ζωή εδώ.

Περιμένω ότι η ζωή μου θα κινηθεί με πιο αργούς ρυθμούς και άλλαξε το παιχνίδι για την ψυχική και σωματική μου υγεία!

Μου αρέσει που οι άνθρωποι δεν πρόκειται απλώς να επιλέξουν τη δουλειά από τη ζωή για να κάνουν κάτι γρήγορα όταν μπορεί να γίνει αύριο και κυριολεκτικά τίποτα κακό θα συμβεί. Ο κόσμος θα είναι ακόμα εκεί.

Ή ότι δεν χρειάζεται να αγχώνομαι για το ότι θα καθυστερήσω μια ώρα σε ένα κοινωνικό πράγμα επειδή με έπιασε το μυθιστόρημά μου. #Εσωστρεφή Προβλήματα

Οι άνθρωποι απλώς εμφανίζονται στην ώρα τους και διασκεδάζουν.

Υπάρχει μια χαρά στα πράγματα που παίρνουν το χρόνο τους.

Η καθημερινότητά μου είναι πολύ πιο σκόπιμη τώρα. Και οι μικροενοχλήσεις; Απλώς σχεδιάζω γύρω τους!

Μάθημα #2: Η υγιεινή ζωή μπορεί να είναι απλή

Αυτό μπορεί να είναι λίγο αμφιλεγόμενο και διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες, οπότε αυτή είναι απλά η ιστορία μου!

Όταν ζούσα στη Νέα Υόρκη, ήμουν σχεδόν σε μια vegan διατροφή και αγόραζα τακτικά υποκατάστατα, όπως κρέατα και τυριά φυτικής προέλευσης.

Κατά τους πρώτους μήνες μου στη ΛΔ, πέρασα πολύ χρόνο προσπαθώντας να διατηρήσω τις διατροφικές μου συνήθειες, οδηγώντας στην επόμενη πόλη με ένα μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ για να προμηθευτώ εισαγόμενα τρόφιμα που είχα συνηθίσει.

Με τον καιρό κατάλαβα ότι το έκανα ανάποδα.

Αντί να αγοράζω ακριβές + εισαγόμενες εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης, άρχισα να τρώω τοπικές και να υποστηρίζω μικρές επιχειρήσεις έναντι μεγάλων ξένων εταιρειών.

Αντί για μπιφτέκια φυτικής προέλευσης, αγοράζω τώρα κρέας και αυγά από μια μικρή τοπική φάρμα. Ψάρια από ντόπιους ψαράδες. Φρούτα και λαχανικά από πλανόδιους πωλητές.

Δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά για μένα αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί πολύ πιο φυσικός, απλός και υποστηρικτικός για την υγεία μου ΚΑΙ τις τοπικές κοινωνίες!

Μάθημα #3: Χρειάζεστε πολύ λιγότερα από όσα νομίζετε

Είμαι αληθινός Ταύρος και αγάπη τα πράγματά μου. Δώσε μου όλα τα κεριά, τις απαλές κουβέρτες και τα άνετα σαλόνια.

Αλλά η ζωή στη ΛΔ αυτά τα τελευταία δύο χρόνια μου έδειξε ότι χρειάζομαι λιγότερα πράγματα από όσα πίστευα ότι χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος.

Νοικιάζω ένα διαμέρισμα και απέχει πολύ από τα τέλεια, ουδέτερης αισθητικής σπίτια που βλέπω στο Instagram. Αλλά είναι μόλις μερικά λεπτά μακριά από την παραλία και έχει όλα όσα χρειάζομαι (αν και μερικές φορές μου τελειώνει ο χώρος του πάγκου!).

Άρχισα να εκτιμώ τις ανθρώπινες σχέσεις πάνω από πράγματα. Εμπειρίες. Αναμνήσεις. Μικρές στιγμές.

Είμαι αρκετά μινιμαλιστής με τα υπάρχοντά μου τώρα, κάτι που ήταν εξαιρετικό τόσο για την ψυχική μου υγεία όσο και για τον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε πόσα πράγματα που σκέφτηκα ως απολύτως απαραίτητα δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου απαραίτητα. Απλώς έχουν έξυπνο μάρκετινγκ!

Η μέρα μου ως ψηφιακός επιχειρηματίας στη Δομινικανή Δημοκρατία

Συνήθως ξυπνάω γύρω στις 6:30-7 π.μ. και πηγαίνω μια βόλτα στην παραλία με τον σκύλο μου τη Λούνα.

Το Cabarete φημίζεται για τη σκηνή του kitesurfing και ένας από τους λόγους για αυτό είναι οι συνεπείς συνθήκες ανέμου όλο το χρόνο. Τα πρωινά είναι συνήθως η μόνη στιγμή που δεν φυσάει, οπότε είναι ωραίο να κάνετε μια βόλτα πριν φουσκώσει!

Μετά τη βόλτα μου, ανεφοδιάζω με ένα πλούσιο πρωινό και περνάω την πρωινή μου ρουτίνα. Αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή μου, αλλά συνήθως είναι είτε διάβασμα, ημερολόγιο, είτε κάνοντας ελαφριά γιόγκα.

Τα πρωινά είναι η πιο παραγωγική και δημιουργική ώρα για τον εγκέφαλό μου, γι‘ αυτό μπαίνω στην εργασία με τον πελάτη και επικεντρώνομαι για λίγες ώρες στο να γράφω αντίγραφα ή να κάνω έρευνα για την ανταλλαγή μηνυμάτων επωνυμίας.

Στη συνέχεια, φτιάχνω ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα, δένω κάθε χαλαρό άκρο με την εργασία των πελατών και περνάω το απόγευμα σε επαγγελματικές εργασίες, μάρκετινγκ, επικοινωνία με πελάτες, δημιουργία πελατών και οτιδήποτε άλλο στη λίστα μου για εκείνη την ημέρα.

Μερικές φορές δουλεύω από ένα καφενείο στην πόλη. Σε αυτή την περίπτωση, Ι πάντα Σταματήστε σε ένα χαριτωμένο βελγικό αρτοποιείο στο δρόμο της επιστροφής για να παραλάβετε ένα ζαχαροπλαστείο… ή ένα ζευγάρι!

Συνήθως ολοκληρώνω τη δουλειά γύρω στις 5 μ.μ., βγάζω τον σκύλο μου για άλλη μια βόλτα (ναι, η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από αυτόν) και περνάω το υπόλοιπο βράδυ χαλαρώνοντας ή κάνοντας κάτι δημιουργικό.

Είναι μια αργή και απλή ζωή. Το λατρεύω σοβαρά!

Πρέπει να γίνετε ψηφιακός επιχειρηματίας;

Η λειτουργία ενός στούντιο ψηφιακής κειμενογράφου είναι ένα από τα πιο ανταποδοτικά πράγματα που έχω κάνει ποτέ.

Παίρνω να σκάβω στα συναισθήματα και την ανθρώπινη ψυχολογία και να συναντώ ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είχα πελάτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ολλανδία — το πείτε!

Γράφω και για τα προς το ζην, κάτι που μου έλεγαν όλοι και η μητέρα τους ότι ΔΕΝ γίνεται όταν αποφάσισα να πάρω πτυχίο αγγλικών.

Ωστόσο, το να είσαι παγκόσμιος επιχειρηματίας έρχεται με τις δικές του προκλήσεις, όπως η εύρεση πελατών, οι νομικές ρυθμίσεις επιχειρήσεων, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και πολλά άλλα. Σίγουρα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν εκπληκτικές παγκόσμιες επιχειρηματικές λύσεις εκεί έξω που το καθιστούν 100% δυνατό.

Η ουσία είναι: μπορείτε να τα καταλάβετε όλα.

Απλά πρέπει να κάνετε το πρώτο, ατελές, ακατάστατο πρώτο βήμα.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία της δικής σας ψηφιακής επιχείρησης, αισθάνεστε δύσπιστοι για το όλο θέμα ή θέλετε να συζητήσετε για τη διαμονή στη Δομινικανή Δημοκρατία, απλώς στείλτε μου ένα μήνυμα στο Ίνσταγκραμ και θα χαρώ πολύ να μοιραστώ περισσότερα για την εμπειρία μου!

Η σειρά σας – Θα γινόσασταν ψηφιακός επιχειρηματίας στη Δομινικανή Δημοκρατία; Ή πού θα θέλατε να εργαστείτε εξ αποστάσεως;

Διαβάστε στη συνέχεια: Γίνε Ψηφιακός Nomad στην Ιταλία