Διακοπές στο νησί της Μάλτας

Διακοπές στο νησί της Μάλτας

Dezember 15, 2019 0 Von admin

Όσοι δουλεύουμε σκληρά αξίζουν καλές διακοπές. Η καθημερινότητα παρέχει άφθονο στρες, επομένως είναι πάντα καλό όταν έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Ενας εξαιρετικός προορισμός που πρέπει να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες είναι η Μάλτα. Η Μάλτα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι γλώσσες που ομιλούνται σε αυτή τη χώρα είναι τα μαλτέζικα και τα αγγλικά. Αυτή είναι μια από τις μικρότερες χώρες του κόσμου. Η Μάλτα έχει γίνει πρωταρχικός προορισμός για ταξιδιώτες με το ζεστό της κλίμα, τις διάφορες εγκαταστάσεις αναψυχής, τα ιστορικά μνημεία όπως οι Μεγαλιθικοί Ναοί που τυχαίνει να είναι μερικές από τις παλαιότερες ελεύθερες κατασκευές στον κόσμο.

,

Η Μάλτα είναι γεμάτη με διάφορες δραστηριότητες να κάνετε όσο βρίσκεστε στην πόλη. Ανάμεσα τους, Η πρωτεύουσα Βαλέτα, που είναι η μικρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχει πολλά θεατρικά έργα, συναυλίες και τοπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο. Τα τοπικά φεστιβάλ είναι συνηθισμένα στη Μάλτα, γιορτάζουν γάμους, βαπτίσεις και πανηγύρια προς τιμήν του πολιούχου της τοπικής ενορίας. Μερικά κοινά φεστιβάλ περιλαμβάνουν το διεθνές φεστιβάλ πυροτεχνημάτων της Μάλτας που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Λιμανιού της Βαλέτα την άνοιξη κάθε χρόνο, το φεστιβάλ Mnarja της τέχνης και της μουσικής του φαγητού και το φεστιβάλ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ψαροκάικα της Μάλτας και θέα στην αρχιτεκτονική
Εικόνα της Michelle Raponi από την Pixabay

Πολλοί ταξιδιώτες ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να περάσουν από τα τοπικά μουσεία για να δουν αυθεντικά ιστορικά κομμάτια και φιγούρες της Μάλτας. Ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε ενώ βρίσκεστε στη Μάλτα είναι Το Μουσείο Αρχαιολογίας. Αυτό το μουσείο διαθέτει την εξαιρετική συλλογή ιστορικών αντικειμένων της Μάλτας. Το Πολεμικό Μουσείο στο Fort St. Elmo είναι ένα μουσείο με πολλές επισκέψεις, το οποίο φιλοξενεί την Κυριακάτικη στρατιωτική παρέλαση όπου οι πολίτες πραγματοποιούν αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων.

Χώρες όπως η Μάλτα έχουν ιστορία γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Έχουν διαφορετικά θέατρα, μουσεία, εξωραϊσμό και αρχιτεκτονική που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική τους κουλτούρα. Ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε είναι το Θέατρο Μανοήλ, το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι το τρίτο παλαιότερο θέατρο της Ευρώπης. Αυτό το θέατρο βρίσκεται στην οδό Old Theatre στη Βαλέτα και φιλοξενεί τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας. Το Manoel Theatre έχει παραστάσεις τόσο στα Μαλτέζικα όσο και στα Αγγλικά με πράξεις όπως ποίηση, χορό και όπερα.

Τώρα όποτε είσαι σε διακοπές ή αργία, πρέπει να πάρετε ένα γεύμα. Η Μάλτα έχει διαφορετικά συναρπαστικά φαγητά, εστιατόρια που λατρεύουν να δοκιμάσουν οι τουρίστες όποτε βρίσκονται στην πόλη. Μερικά διαφορετικά πιάτα περιλαμβάνουν παστίτσι, μια πιατέλα Μάλτας, μια πίτσα Μάλτας και φυσικά θαλασσινά. Οι Μαλτέζοι τρώνε γενικά διαφορετικά μεσογειακά πιάτα. Οι τουρίστες συνιστούν την επίσκεψη την ψαραγορά Marsaxlokk ενώ στην πόλη. Μερικά εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείτε θα ήταν το Ta Gagin, το κρύσταλλο μπαρ, το Rexxy-Ghajnsielem Gozo και το Fontanelos-Mdina για την έρημο.

Στη Μάλτα, έχουν μια μοναδική κουλτούρα λόγω των πολλών πολιτισμών που έχουν έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της πόλης. Όταν ταξιδεύετε στη χώρα, φροντίστε να παρευρεθείτε φεστιβάλ και δοκιμάστε διαφορετικά εστιατόρια για να βιώσετε τη δημιουργικότητα. Θα παρατηρήσετε την εκπληκτική αρχιτεκτονική που περνά από τη χώρα. Επίσης, επισκεφθείτε μουσεία και θέατρα για να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία που έχει να προσφέρει ο πολιτισμός. Ελέγξτε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις για να βοηθήσετε στην έρευνα.